Sütlü İncir Tatlısı...

Sütlü İncir Tatlısı...

Evde Sütlü İncir Tatlısı hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? Türk Mutfağında şeflerin özel tatlı Tariflerinden olan şef Yılmaz Seçimin kaleminden...

Sütlü İncir Tatlısı
Evde Sütlü İncir Tatlısı Nasıl Yapılır? Evde Sütlü İncir Tatlısı Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Sütlü İncir Tatlısı Yapmayı Denediniz mi? Evde Sütlü İncir Tatlısı hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim" den Özel Evde Sütlü İncir Tatlısı Tarifi…
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Mutfağında "şeflerin özel Yemek Tariflerinden" Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli Sütlü İncir Tatlısı Nasıl Yapılır? 
 
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi;
Sütlü İncir Tatlısı Kullanılacak Malzemeler;
 
*     1 Litre Süt
*     75 Gr Tereyağı
*     10 Kuru İncir
*     1 Kahve Fincanı Buğday Nişastası
*     3 Kahve Fincanı Toz Şeker
*     Antep Fıstığı
 
Ramazan Ayında İftar Ve Sahur Menülerinizde De Kullanabileceğiniz Lezzet Sütlü İncir Tatlısı İşlem Basamakları;
 
-İncirleri yıkayıp iyi doğrayın ve 1 su bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin.
- Sütü bir tencereye alarak nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde tereyeğını ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Şeker ve incirleri de ekleyerek bir 5 dakika daha pişirin.
- Servis kâselerine alarak üzerini Antep fıstığı ile süsleyin.
 
Sütlü İncir Tatlısı Not: 
bazı yerlerde tatlı bazı yerlerde meze olarak geçer.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli Osmanlı Ve Türk Tatlıları tariflerimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler